Košarica
Pretraga
Kategorije

Uvjeti poslovanja

Uvjeti poslovanja određeni su u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača (N.N. 79/2007; 125/07; 79/09; 89/09), glava VII. – Ugovor sklopljen na daljinu.

 

Kupac
Kupac je svaka pravna i fizička osoba koja izvrši narudžbu i plaćanje u trgovini "Neutrino Tau d.o.o."

 

Nemogućnost sklapanja ugovora
Sukladno članku 43. Zakona o zaštiti potrošača, ugovor u ime i za račun maloljetnika ili potpuno poslovno nesposobne osobe mogu sklopiti samo njihovi zakonski zastupnici. Djelomično poslovno sposobne osobe mogu sklopiti ugovor samo uz suglasnost njihova zakonskog zastupnika.

 

Prodavatelj
Svi proizvodi ponuđeni u Neutrino trgovini izraženi su cijenom u Hrvatskoj nacionalnoj valuti, hrvatska kuna (kn) sa uključenim PDV-om. U cijenu nisu uključeni troškovi dostave koji se obračunavaju prilikom završetka narudžbe i dodaju ukupnom iznosu narudžbe.Izražene cijene na Internet trgovini Neutrino metali su sa uračunatih 5% popusta te vrijede za plaćanje općom uplatnicom / internet bankarstvom ili pouzećem (gotovinska cijena). U cijeni za plaćanje karticama nije izražen popust, te vrijede za sljedeće kartice: Maestro, American, Visa, Discover, MasterCard i Diners jednokratno te Diners na rate beksmatno (2-12 rata) i MasterCard standard, MasterCard gold, MasterCard go!, MasterCard platinum od Zagrebačke banke i Visa Avenue Mall od Zagrebačke banke na rate beskamatno (2-12 rata). U maloprodajnom dućanu na adresi Baštijanova 1a, Zagreb za gotovinsko plaćanje i plaćanje debitnim karticama (Maestro i Visa electron) su izražene cijene sa uračunatih 5% popusta. U cijeni za plaćanje karticama nije izražen popust, te vrijede za sljedeće kartice: American, Visa, Discover, MasterCard, Diners, Diners na rate beksmatno (2-12 rata) , Maestro, Mastercard i Visa Zagrebačke banke na rate beskamatno (2-6 rata), Maestro Erste banke na rate beskamatno (2-12 rata) i Maestro i Visa Privredne banke Zagreb na rate beskamatno (2-6 rata)

 

Prodavatelj
Prodavatelj je tvrtka Neutrino Tau d.o.o, Zagrebačka cesta 128, 10000 Zagreb

 

Cijene
Svi proizvodi ponuđeni u Neutrino metali trgovini izraženi su cijenom u Hrvatskoj nacionalnoj valuti, hrvatska kuna (kn) sa uključenim PDV-om. U cijenu nisu uključeni troškovi dostave koji se obračunavaju prilikom završetka narudžbe i dodaju ukupnom iznosu narudžbe.Izražene cijene na Internet trgovini Neutrino metali su sa uračunatih 5% popusta te vrijede za plaćanje općom uplatnicom / internet bankarstvom ili pouzećem (gotovinska cijena). U cijeni za plaćanje karticama nije izražen popust, te vrijede za sljedeće kartice: Maestro, American, Visa, Discover, MasterCard i Diners jednokratno te Diners na rate beksmatno (2-12 rata) i MasterCard standard, MasterCard gold, MasterCard go!, MasterCard platinum od Zagrebačke banke i Visa Avenue Mall od Zagrebačke banke na rate beskamatno (2-12 rata). U maloprodajnom dućanu na adresi Baštijanova 1a, Zagreb za gotovinsko plaćanje i plaćanje debitnim karticama (Maestro i Visa electron) su izražene cijene sa uračunatih 5% popusta. U cijeni za plaćanje karticama nije izražen popust, te vrijede za sljedeće kartice: American, Visa, Discover, MasterCard, Diners, Diners na rate beksmatno (2-12 rata) , Maestro, Mastercard i Visa Zagrebačke banke na rate beskamatno (2-6 rata), Maestro Erste banke na rate beskamatno (2-12 rata) i Maestro i Visa Privredne banke Zagreb na rate beskamatno (2-6 rata).

 

Naručivanje
Proizvodi se naručuju putem košarice i neopozivi su. Proizvod može naručiti samo registrirani korisnik. U slučaju da prodavatelj nije u mogućnosti isporučiti proizvod zato što naručenog proizvoda nema na zalihi ili ga nije više moguće naručiti od dobavljača, prodavatelj će pismeno obavijestiti kupca koji može otkazati narudžbu ili eventualno prihvatiti novi rok isporuke. Ako kupac odbije primiti ispravnu i neoštećenu robu koju je naručio, trgovac ima pravo tražiti od kupca nadoknadu svih manipulativnih troškova vezanih uz isporuku. Proizvod se može kupiti i u trgovini na adresi Baštijanova 1a, Zagreb

 

Fotografije i opisi
Fotografije i opisi pojedinih proizvoda dobiveni su od proizvođača/dobavljača ili preuzeti s interneta i ne moraju nužno biti identični. Zadržavamo pravo pogreške u opisu i fotografiji proizvoda.

 

Jamstvo

- Panelne ograde, stupovi 10 godina

- Dvorišna vrata 5 godina

- Motori i ostala oprema za vrata 2 godine

- Solarne konstrukcije 5 godina

- Čelične cijevi 5 godine

- Parking barijere 1 godina

 

Servisni uvjeti
Uvoznik garantira da će proizvod, ako se koristi pravilno i u skladu s priloženim uputama, u garantnom roku pravilno funkcionirati.


Raskid ugovora
Kupac može otkazati narudžbu, ne navodeći za to razlog u roku od četrnaest (14) dana. Rok otkazivanja narudžbe počinje teći od dana kada je kupac primio proizvod. Kupac mora obavijestiti prodavatelja o otkazivanju narudžbe pismenim putem na [email protected] ili preko web formulara za reklamacije. Narudžba se smatra otkazanom kada prodavatelj primi pismenu obavijest. U slučaju otkazivanja narudžbe kupac je dužan o svom trošku vratiti proizvod prodavatelju najkasnije u roku od 7 dana. Proizvod koji kupac vraća prodavatelju mora biti u originalnoj ambalaži, sa svim pripadajućim dijelovima i priborom, neoštećen i potpuno ispravan. Proizvod nije moguće vratiti ukoliko je na proizvodu vršena bilo kakva intervencija u cilju popravka ili prepravka, te ukoliko je do greške došlo nestručnim ili nepažljivim rukovanjem, te ukoliko su na proizvodu vidljivi tragovi korištenja ili proizvod nije kompletiran. Korišteni proizvodi ne mogu se vratiti. Pravo na otkaz ugovora kupac ima sukladno Zakonu o zaštiti potrošača po članku 45. koji govori o pravu na raskid ugovora sklopljenih na daljinu.
- svaki ugovor sklopljen sredstvom daljinske komunikacije na koji se primjenjuju pravila sadržana u ovoj glavi Zakona potrošač može, ne navodeći za to razlog, raskinuti u roku od četrnaest radnih dana,
- u slučaju sklapanja ugovora o prodaji proizvoda, rok iz stavka 1. ovoga članka počinje teći od dana kada je potrošač primio proizvod, uz pretpostavku da je prije toga potrošaču bila dostavljena potvrda prethodne obavijesti iz članka 44. ovoga Zakona,
- u slučaju sklapanja ugovora o pružanju usluge, rok iz stavka 1. ovoga članka počinje teći od dana sklapanja ugovora, odnosno, ako do trenutka sklapanja ugovora potrošaču nije bila dostavljena potvrda prethodne obavijesti, od dana primitka potvrde prethodne obavijesti. Povrat uplaćenih sredstva kupcu Prodavatelj se obvezuje kupcu vratiti cjelokupan iznos uplaćenih sredstva (uvećan za zakonske kamate po kamatnoj stopi poslovne banke kod koje vodi transakcijski račun ) u roku od 30 dana po primitku pismene obavijesti o raskidu ugovora.

 

Isključenje prava na raskid ugovora
Na temelju Zakona o zaštiti potrošača članak 46. i 48., kupac nema pravo na raskid ugovora ako je riječ o ugovoru:
- o pružanju usluge, ako je pružanje usluge, uz izričit pristanak kupca, započelo prije isteka roka o prodaji proizvoda u kojem je potrošač imao pravo tražiti raskid ugovora,
- o prodaji proizvoda ili obavljanju usluga čija je cijena ovisna o fluktuacijama na financijskom tržištu,
- o prodaji proizvoda izrađenog na temelju specifikacije od strane kupca, proizvoda izrađenog isključivo za kupca ili proizvoda koji zbog svoje naravi ne može biti vraćen ili je podložan brzom propadanju,
- o prodaji audio ili video zapisa te računalnih programa koje je potrošač otpakirao,

 

Nemogućnost isporuke od strane prodavatelja
U slučaju nemogućnosti isporuke proizvoda od strane prodavatelja zbog toga što naručenog proizvoda nema na zalihi ili ga nije više moguće naručiti od dobavljača, prodavatelj će pismeno obavijestiti kupca koji može otkazati narudžbu ili eventualno prihvatiti novi rok isporuke. Odluči li se potrošač otkazati narudžbu prodavatelj će kupcu vratiti uplaćeni novac što je prije moguće, a najkasnije u roku 30 dana od kada je nastupilo zakašnjenje uvećano za propisanu kamatnu stopu.

 

Primjedbe i prigovori
Sukladno Zakonu o zaštiti potrošača, članak 8., kupac može svoje pisane prigovore poslati na e-mail: [email protected] Na sve primjedbe i prigovore Neutrino Tau d.o.o. odgovorit će u roku od maksimalno 15 dana.

 

Rješavanje sporova
Eventualne sporove Prodavatelj i Kupac nastojat će riješiti dogovorom i mirnim putem, a u suprotnom nadležan je Sud u mjestu sjedišta prodavatelja.

 

Kupnjom proizvoda kupac prihvaća uvjete poslovanja
Neutrino Tau d.o.o zadržava pravo na izmjenu ovih uvjeta i pravila bez prethodne najave.